Bij Choechoekes wordt er iedere dag vers eten bereid. Sinds kort werken we ook met fruit uit eigen streek, we weten waar het vandaan komt en steunen tegelijkertijd de lokale boeren. Of plukken samen met de kindjes het fruit van de bomen bij ons in de wei. Zo leren de kinderen ook waar het fruit vandaan komt.
Een gezonde voeding is erg belangrijk. Iedere dag is er een gezond ontbijt, middageten, 4-uurtje fruit. Kortom alle eten en drinken krijgen de kindjes in de opvang. Geen snoepjes of suikerhoudende dranken. Bij een traktatie voor een verjaardag van uw kleine spruit, mag een cake of pannenkoek natuurlijk wel. Een leuk ontbijt of fruitkorf is ook een mogelijkheid.
Voor de allerkleinste wordt met de ouders afgesproken wanneer de flesjes gegeven worden. Borstvoedingsmelk is ook altijd mogelijk. Maak je kind ook wel gewoon om de borstvoeding uit een flesje te drinken. Het heeft diverse voordelen; papa kan helpen, mama kan eens een nachtje doorslapen en het kind kan als de opvang begint door ons gevoed worden. Het is heel belangrijk dat de ouders doorgeven aan de opvang als het kind allergisch is voor bepaalde voedingsproducten.